Hleb sa mocarelom i belim lukom (mozzarella hleb) - Ukusni Recepti

Hleb sa mocarelom i belim lukom (mozzarella hleb)

mozzarella-hleb
Pecivo
+14

Savršeno i makano na dodir, ukusno mmm. Kada poslužite uz večeru svi će vas pitati kako se pravi i gde ste našli recept.

SASTOJCI

  • 125 ml mleka

  • 5 g suvog kvasca

  • 300 g mekog brašna

  • 1 kašičica sećera

  • 80 g maslaca

  • 200 g mocarele (sir)

  • 1 jaje

  • 3 čena belog luka (može i u prahu bolji je)

  • peršunov list sitno iseckan

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

  • Zagrejati mleko pa dodati šećer i kvasac i ostaviti da odradi.
  • U jednu posudu staviti 250 g brašna i 40 g maslaca. Kada kvasac odstoji dodati brašno i mešati varjačom. Zatim dodati so i nastaviti mešanje. Posuti ga brašnom i ostaviti sat vremena da naraste na toplom mestu pokriveno čistom krpom.
  • Posle sat vremena testo blago premesiti, oblikovati krug i stisnuti ga rukama, da se napravi tanka okrugla pogača. Oštrim nožem, ili u mom slučaju skalpelom zaseći pogaču. Seći uspravno i vodoravno da se dobiju kvadratići oblik.
  • Sir iseckati na trakice, pa u proreze od skalpela ili noža ih zabadati.
  • Ostaviti da odstoji 30 minuta, pa uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Umutiti jaje i premazati preko svega lagano. Staviti da se peče dok lepo ne porumeni nekih 20 minuta.
+14