Pravila i uslovi - Ukusni Recepti

Pravila i uslovi

Hvala što posećujete UKUSNIRECEPTI.rs molimo da pažljivo pročitate uslove i odredbe sadržane u ovom dokumentu, jer bilo kakvo korišćenje ove web stranice podrazumeva Vaše prihvatanje uslova i pravila korišćenja navedenih u ovom dokumentu.

Politika Privatnosti Web stranice

Svrha ovog portala je informativna.

Prava intelektualne svojine

UKUSNIRECEPTI.rs poseduje autorska i druga prava intelektualne svojine nad svim tekstovima, slikama i drugim materijalima sadržanim na ovoj web stranici. Ukoliko smatrate da je nešto sporno ili neprikladno sa sadržajem molimo da nas obavestite putem e-maila kako bi razmotrili i dejstvovali u skladu sa istim.

Dozvoljeno Vam je da pretražujete ovu web stranicu, preuzimate sadržaj štampanim putem ili putem skladištenja na „hard disku“, kao i za potrebe distribucije drugim pojedincima, pod uslovom da sačuvate sva autorska prava i ostala prava na vlasništvo kao i zaštitni znak/žig/logo vlasnika.

Nijedan deo ove web stranice nije dozvoljeno prodavati ili distribuirati u komercijalne svrhe niti sme biti modifikovan ili uklopljen u druga poslovanja, publikacije ili web stranice.

Tekstovi, logotipovi, znakovi i uslužni tekstovi prikazani na ovoj web stranici pripadaju UKUSNIRECEPTI.rs kao i drugim autorima ovog portala. Ništa sadržano na ovoj Web stranici se ne sme tumačiti kao dozvola za korišćenje bilo kog žiga prikazanog na ovoj web stranici. Vaše korišćenje/zloupotreba žigova prikazanih na ovoj stranici ili bilo kom drugom sadržaju na web stranici, osim datih u Uslovima i Pravilima korišćenja, strogo je zabranjeno.  Sajt je isključivo informativnog tipa.

Lični podaci

Vrste prikupljenih podataka

Dok preuzimate neke od recepata možemo zatražiti da se prijavite na newsletter vas zamoliti da nam dostavite određene lične informacije koje se mogu koristiti da vas kontaktiraju ili identifikuju (“lični podaci”).

  • e-mail adresa
  • ime i prezime

Podaci o upotrebi

Takođe možemo da prikupimo informacije o tome kako se pristupa i koristi Usluga (“Podaci o korišćenju”). Ovi podaci o korišćenju mogu da sadrže informacije kao što su Internet protokol adrese računara (npr. IP adresa), tip pregledača, verzija pregledača, stranice naše usluge koje posećujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Podaci za praćenje i kolačići

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našoj usluzi i čuvanje određenih informacija. Kolačići su datoteke sa malom količinom podataka koje mogu uključivati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se šalju vašem pretraživaču sa veb lokacije i čuvaju se na vašem uređaju. Tehnologije praćenja koje se takođe koriste su svetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija i za poboljšanje i analizu naše usluge. Možete uputiti Vašem pretraživaču da odbije sve kolačiće ili da navede kada se kolačić šalje.

Primeri kolačića koje koristimo:

  • kolačići sesije za rad servisa
  • Preference Cookies da bismo zapamtili vaše postavke i različite postavke
  • bezbednosni kolačići za bezbednosne svrhe

Korišćenje podataka UKUSNIRECEPTI.rs prikupljene podatke koristi za razne svrhe:

  • da obezbedi i održava Uslugu
  • da vas obavestie o promenama
  • da vam omogući da učestvujete u interaktivnim funkcijama kada to odlučite
  • otkrivanje, sprečavanje i rešavanje tehničkih pitanja
  • u cilju poboljšanja podrške

Prenos podataka

Vaše informacije, uključujući i lične podatke, mogu se preneti i održavati na računarima koji se nalaze izvan vaše države, pokrajine, zemlje ili druge državne nadležnosti gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz vaše nadležnosti. Ako se nalazite izvan Srbije i odlučite da nam date informacije, molimo vas da imate na umu da podatke, uključujući i lične podatke, prenosimo u Srbiju i tamo ih obradimo. Vaša saglasnost za ovu Politiku privatnosti koju prati vaše podnošenje takvih informacija predstavlja vaš pristanak na taj prenos. UKUSNIRECEPTI.rs će preduzeti sve neophodne korake kako bi se osiguralo da se vaši podaci tretiraju na siguran način iu skladu sa ovom Politikom privatnosti, a nikakav prenos vaših ličnih podataka neće se izvršiti u nekoj organizaciji ili zemlji, osim ako ne postoje adekvatne kontrole, uključujući sigurnost vaših podataka i druge lične podatke.

Bezbednost podataka

Sigurnost vaših podataka nam je važna, ali zapamtite da nijedan način prenosa putem Interneta, ili način elektronskog skladištenja nije 100% siguran. Iako nastojimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati apsolutnu sigurnost. Kako mi ne skladištimo vaše podatke.

Google Analitics

Google Analitics je usluga veb analitike koju nudi Google i koja prati i prijavljuje saobraćaj na veb-lokaciji. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i praćenje upotrebe naše usluge. Ovi podaci se dele sa drugim Google uslugama. Google može koristiti prikupljene podatke za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa svoje vlastite mreže oglašavanja. Možete isključiti mogućnost da svoju aktivnost na usluzi stavite na raspolaganje Google Analitics-u tako što ćete instalirati dodatak za Google Analitics opciju za isključivanje. Dodatak sprečava da Google Analitics JavaScript (ga.js, analitics.js i dc.js) deli informacije sa Google Analitics o aktivnostima poseta. Više informacija o Google-ovoj praksi privatnosti potražite na veb stranici: https://policies.google.com/privaci?hl=en

Linkovi na druge web stranice

Linkovi na druge web stranice UKUSNIRECEPTI.rs mogu Vas odvesti izvan mreže UKUSNIRECEPTI.rs, te ne snosimo odgovornost za sadržaj, tačnost ili funkciju tih stranica. Linkovi su dati u dobroj veri i UKUSNIRECEPTI.rs se ne smatra odgovornom za bilo kakve kasnije promene na drugim web stranicama za koje smo dali link. Preporučujemo da pažljivo pročitate zakonska obaveštenja o privatnosti na ostalim web stranicama koje posećujete.

Odgovornost

UKUSNIRECEPTI.rs i treće strane koje su učestvovale u stvaranju, proizvodnji ili isporuci ove stranice u naše ime nemaju nikakvu odgovornost za direktne, slučajne, posledične, indirektne ili kaznene štete, troškove, gubitke ili bilo kakvu odgovornost koja proizlazi iz pristupa, upotrebe, nemogućnosti upotrebe, promene sadržaja ove web stranice ili proizlaze iz bilo kojih drugih web stranica kroz link na ovoj web stranici ili kroz bilo koje akcije koje preduzimamo ili ne preduzimamo kao rezultat bilo koje elektronske poruke koju ste poslali.

UKUSNIRECEPTI.rs i treće strane koje su učestvovale u stvaranju, proizvodnji ili isporuci ove web stranice nemaju odgovornost održavanja materijala i usluga dostupnih na ovoj web stranici niti dostavljanja povezanih ispravki, nadopuna ili objava. Svaki materijal dostupan na ovoj stranici podložan je promeni bez prethodnog obaveštenja.

Takođe, UKUSNIRECEPTI.rs ne prihvata odgovornost za bilo koji gubitak prouzrokovan virusima koji mogu zaraziti Vaš kompjuter ili bilo koju drugu imovinu kroz upotrebu, pristup ili preuzimanje bilo kog materijala sa ove web stranice. Ukoliko odlučite da preuzimate materijal sa ove web stranice, činite to na sopstvenu odgovornost.

Newsletter

Prijavom na email listu ili bilo kojom komunikacijom kroz naše kanale dobrovoljno ostavljate vašu email adresu, ona može biti upotrebljena u svrhe komunikacije, slanja obaveštenja i informacija o uslugama, inovacijama kao i zanimljivostima iz blog sekcije. Vi se u svakom trenutku možete odjaviti sa mailing liste (klikom na link za odjavu) i vaš email će biti izbrisan.